Luna martie continuă cu activitățile specifice proiectului, dar și cu noi activități desfășurate de expertul logoped, nou angajat în cadrul proiectului ,,Investim în educația incluzivă!”.
A fost o lună foarte productivă: ședințe de informare cu cadrele didactice, întâlniri individuale cu părinții copiilor cu tulburări de limbaj, recrutări de noi beneficiari, ședințe individuale de logopedie, activități de timp liber, activități de dezvoltare personală.
Descoperind, prin intermediul activităților noastre din cadrul proiectului, numeroși copii cu tulburări de limbaj, a fost evidentă nevoia de a mări echipa cu un expert, cu specializarea în domeniul logopedic, care să lucreze cu acești copii și astfel, să îi ajutăm să pronunțe corect cuvintele, să citească și să scrie cât mai corect posibil.
Care sunt obiectivele sesiunilor de logopedie?
- depistarea, evaluarea şi identificarea tulburărilor de limbaj şi de comunicare
- orientarea terapiei logopedice spre corectare, recuperare, compensare, adaptare şi integrare școlară şi socială;
- corectarea tulburărilor de limbaj şi de comunicare în vederea diminuării riscului de eșec școlar
- sprijinirea cadrelor didactice în abordarea personalizată a elevilor cu tulburări de limbaj şi comunicare.
Munca logopedului este de durată, dar având cooperarea cadrelor didactice, cu ajutorul părinților și cu implicarea copiilor, această muncă va aduce satisfacții imense pentru toate părțile implicate. Cadrele didactice și copiii au primit cu entuziasm acest nou specialist, părinții copiilor au fost încantați să aibă în școală un astfel de sprijin și chiar au venit în număr mare să solicite ședințe de logopedie pentru copii.